Hoofdkantoor Amersfoort

Hardwareweg 36 3821 BM Amersfoort +31 (0) 33 820 02 58

Kantoor Amsterdam

Pand Noord
Meeuwenlaan 100
1021 JL Amsterdam
T. +31 (0) 20 71 63 370

Kantoor Parijs

128, Rue La Boétie 75008 Paris +33 (0)1 70 70 96 96

Algemeen

advies@brockmeyer.nl KvK: 64904709 BTW: NL8558.95.767.B01

Gratis wervingsadvies? Sparren over recruitment? Neem contact met ons op en wij helpen je graag!
Contact

Hoe Bosman Van Zaal niet één, maar twee projectleiders vond.

Door de groei van het bedrijf en de ontwikkelingen binnen de branche zijn er nieuwe functies binnen Bosman Van Zaal ontstaan. Gezocht: projectleiders met een technische achtergrond. Hoe werf je voor zo’n complex profiel? HR-manager Christa Koot vertelt hoe zij sourcing automatiseerde en toch persoonlijk bleef.

download

Bosman Van Zaal ontwikkelt en produceert technische oplossingen voor de agrarische sector. Turn-key projecten zijn hun specialiteit. Van grond tot kas en van klimaatregulering tot robotarmen: Bosman Van Zaal optimaliseert volledige processen. Bosman Van Zaal heeft een team aan ervaren technici, engineers en programmeurs in kennisgebieden zoals data, teelt, teeltsystemen en installaties voor groeiondersteuning. Maar sinds het bedrijf steeds vaker in het buitenland grote projecten aanneemt, worden andere rollen alsmaar belangrijker.

Christa vertelt: “Wij zoeken voor zulke grote projecten projectleiders om alles in goede banen te leiden. Het is een uitdaging om mensen te vinden die niet alleen communicatief sterk zijn, maar ook een technologische achtergrond hebben.”

Resultaten

Doelgroeplijst

0

Nieuwe connectie

0

Gesprekken

0

Hire

0
TMS_mockup_def_lichter-1

Hulp inschakelen 

Bosman Van Zaal had hulp nodig. Gelukkig had Christa vrij snel een idee wie hen zou kunnen helpen: “Brockmeyer heeft mij bij een vorige werkgever eens geholpen en daardoor dacht ik meteen aan Jos. Bovendien weet ik dat Brockmeyer vooroploopt als het gaat om wervingsvraagstukken en daarom heb ik Jos gevraagd of hij naar onze specifieke vraag wilde kijken”, aldus Christa.

“Jos zijn enthousiasme is mij goed bijgebleven”, begint Christa. “Hij ging graag voor ons aan de slag en er werd goed met ons meegedacht. Ik was namelijk in eerste instantie geïntrigeerd door iets wat ik in een eerdere nieuwsbrief had gelezen. Jos vertelde dat er inmiddels betere, efficiëntere oplossingen waren en stelde een uitgebreid advies op. Wij konden vervolgens zelf kiezen hoe breed we de campagne wilde trekken en wat wij wel en niet zagen zitten. Binnen 1 week was de campagne live!”

TMS_mockup_dashboard png

Onze aanpak

Eén van die betere, efficiëntere oplossingen is Brockmeyer’s TMS. Met deze sourcingtool is het mogelijk om geautomatiseerd berichtjes en connectieverzoeken naar mensen te versturen. Daarnaast kan de tool relevante LinkedIn posts voor jou liken voor meer betrokkenheid binnen je netwerk. Dit gebeurt allemaal vanuit je eigen persoonlijke account.

Hoe Bosman Van Zaal TMS heeft ingezet? “Wij hebben gebruikgemaakt van 1 vooropgezet berichtje van Brockmeyer om connectieverzoeken te versturen. Dat bericht kun je ook zelf schrijven, maar hun suggestie was beter dan onze poging”, lacht Christa. “Zodra de kandidaat accepteerde, pakte ik zelf het contact over en schreef ik mijn eigen berichtje.”

“Zodra de kandidaat accepteerde, pakte ik zelf het contact over en schreef ik mijn eigen berichtjes'' 

Christa van Koot - Bosman van Zaal - website

CHRISTA KOOT 

HR-manager 
Bosman Van Zaal 
Wat heeft het opgeleverd

De lijst aan potentiële connecties en kandidaten die het TMS had samengesteld, werd met open armen ontvangen. “Ik denk dat er wel 150 relevante mensen op die lijst stonden en bijna de helft is een nieuwe connectie geworden”, vertelt Christa enthousiast.

“Uiteindelijk heb ik 5 mensen serieus gesproken en hebben we 2 nieuwe projectleiders aangenomen. Eén meer dan verwacht!”

Dat succes zit hem in de combinatie van een tool en het persoonlijke contact, vertelt Christa. “Ik heb uiteindelijk meerdere mensen gesproken die niet op zoek waren naar iets nieuws, maar toch wilden bellen. Dat kwam doordat ikzelf, als HR-manager, contact met ze opnam. Ik ben geen bureau of andere externe partij. Het eerste contact is weliswaar mogelijk gemaakt door een tool, maar het connectieverzoek wordt vanuit mij verstuurd.”

“De combinatie van een goede lijst met kandidaten en mijn persoonlijke benadering, maken dat dit zo goed heeft gewerkt”, vertelt Christa. “Nu plaats ik ook af en toe wat op LinkedIn, omdat het zomaar kan zijn dat een nieuwe connectie toch interesse heeft.”

Tenslotte komt Christa nog terug op de snelheid waarmee alles is gegaan. “Brockmeyer is best groot, maar dat heb je niet in de gaten. Het contact voelt heel persoonlijk. Jos ging voor ons aan de slag en binnen 1 week was het geregeld. Dat is bij een bureau wel anders. Die willen bijvoorbeeld eerst langskomen om ‘sfeer te proeven’. Daar is toch helemaal geen tijd voor? Brockmeyer snapt dat we nu iemand zoeken en we aan de slag moeten. Dat werkt perfect en heeft geresulteerd in boven verwachting goede resultaten!”