Hoofdkantoor Amersfoort

Hardwareweg 36 3821 BM Amersfoort +31 (0) 33 820 02 58

Kantoor Amsterdam

Pand Noord
Meeuwenlaan 100
1021 JL Amsterdam
T. +31 (0) 20 71 63 370

Kantoor Parijs

128, Rue La Boétie 75008 Paris +33 (0)1 70 70 96 96

Algemeen

advies@brockmeyer.nl KvK: 64904709 BTW: NL8558.95.767.B01

Gratis wervingsadvies? Sparren over recruitment? Neem contact met ons op en wij helpen je graag!
Contact

Hoe CVO in vier maanden 2143 sollicitanten kreeg.

CVO staat voor Christelijk Voortgezet Onderwijs en is de overkoepelende organisatie van 7 scholengroepen met 37 schoollocaties. De organisatie kent een groot bestuur van 2.500 medewerkers die samen voortgezet onderwijs op verschillende niveaus mogelijk maken.   

Vereniging_cvo

 

Lisette Kalis, adviseur mobiliteitshuis binnen CVO, vertelt waar CVO tegenaan liep bij het werven van onderwijspersoneel. “Ter voorbereiding van het nieuwe schooljaar zijn alle scholen in Nederland op zoek naar nieuw personeel in de maanden april, mei en juni. Er is dan echt een piek in het aantal openstaande vacatures. Ook CVO staat ieder jaar voor een uitdaging om nieuwe collega's te werven. Er zijn tekorten in het onderwijs en dan is het een behoorlijke opgave om ongeveer 150 fte te werven.” 

Lisette vervolgt: “Onze 7 scholengroepen gewend zijn om zelfstandig personeel te werven. Zij hebben een eigen website, inventariseren welke krachten ze nodig hebben en starten eigenhandig vacaturerondes op. Daar is in principe niets mis mee, maar het is niet voldoende voor het vervullen van alle vacatures binnen CVO.” 

“Vanuit HR wisten we: zo gaan we de wedstrijd niet winnen. Het is tijd om de markt meer over onszelf te vertellen. We hadden dus behoefte aan een CVO brede propositie om op die manier niet alleen 150fte te werven, maar ook onszelf op de kaart te zetten.” 

Resultaten

Periode

0

Sollicitanten

0

Hires

0
JMY00708

Onze aanpak 

“We hebben een actieve communicatieafdeling, maar geen ruimte om dit project erbij te doen”, vertelt Lisette. “Doordat we al ervaring hadden met Brockmeyer, hebben we hen opnieuw ingeschakeld. Robin heeft uiteindelijk onze ideeën vertaalt naar wervingscampagnes.” 

Head of Employer Branding Robin vertelt over de ontwikkeling van deze campagnes. “Eén van de belangrijkste dingen die wij hebben gedaan, is het ontwikkelen van een Employer Value Proposition. Deze hebben we gemaakt aan de hand van een online medewerkersenquête en een concurrentieanalyse. De EVP hebben we vervolgens verwerkt in alle communicatie-uitingen: de werkenbij-site, de foto’s en video’s en de advertenties op LinkedIn, Instagram, Facebook en Google. De belofte die werd geboren in het EVP traject was de pay off: Onderwijs voor het leven.” 

JMY00381

“Daarnaast hebben we persona’s ontwikkeld om de doelgroep goed aan te kunnen spreken”, vervolgt Robin. “Dit hebben we voor zowel de docenten als de ondersteunende rollen gedaan.”  

Ten slotte was de candidate journey aan de beurt. “Hier miste uniformiteit”, begint Robin. “De website van CVO verwees door naar de individuele scholen. Deze scholen hadden vervolgens elk een andere sollicitatiewijze: bij de een moest je bijvoorbeeld een e-mail sturen en bij de ander een formulier invullen. Ons advies heeft geresulteerd in de nieuwe werkenbij website werkenbijcvo.nl. Hier kunnen potentiële kandidaten alle openstaande vacatures van alle scholengroepen in één opslag bekijken en zeker niet onbelangrijk…sneller en eenvoudiger solliciteren!.” 

“De tijdsplanning was super strak.
Binnen 5 maanden is alles uitgerold:
van recruitmentsystemen integreren tot aan video's maken. Dat kan alleen als je
goede partijen
met elkaar verbindt.”

Lisette Kalis - CVO -website

LISETTE KALIS

Adviseur mobiliteitshuis
CVO
Wat heeft het opgeleverd

“Ik heb dit hele proces ervaren als een goede samenwerking tussen alle partijen”, vertelt Lisette. “Er was wekelijks een overleg met het projectteam en wij hebben zelf ook veel meegedacht. Het was echt een cocreatie.” 

Dat de campagnes hebben bijgedragen aan CVO’s zichtbaarheid, is ook gebleken. “Op een gegeven moment belde een sollicitant ons op met de boodschap dat hij ons overal in zijn tijdlijn voorbij zag komen en toen wel moest bellen!”, lacht Lisette.  

“Uiteindelijk hebben we in 4 maanden tijd al 2143 sollicitanten gehad en zijn er 184 vacatures vervuld”, sluit Lisette af. “Dat is meer dan onze originele wervingsvraag en we zijn dus zeker tevreden met de cijfers. Bovendien loopt de campagne nog tot oktober, dus we gaan zien waar het eindigt!”